Natuuruitleenkoffer Gamela

In 2007 hebben we samen met de provincie Vlaams-Brabant een educatieve koffer over het bijenleven samengesteld. Deze koffer kan door lagere scholen uitgeleend worden.

Met de uitleg en de hulpmiddelen in deze koffer kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar nagaan of een terrein genoeg overlevingskansen biedt voor insecten en wilde bijen in het bijzonder. Het zal een zoektocht worden naar zuiver water, nectar, stuifmeel, hars en nestgelegenheid.
Met de kledij, aangepaste opdrachten en spelletjes kunnen de leerlingen zich inleven in de wereld van deze insecten, hun relatie met andere dieren, planten, poelen, beken en andere landschapselementen ontdekken.

Meer informatie en het inschrijvingsformulier zijn terug te vinden in onze downloadbare flyer.

 

 

Uitleenvoorwaarden:

De koffer is uitleenbaar per week (maximum 2 weken).

Bij afhaling betaalt U 50 euro waarborg en 5 euro per week.

Begeleiding: Bij ieder gebruik van de koffer dient steeds een leerkracht aanwezig te zijn.
Er is begeleiding mogelijk met een natuurgids of conservator.
Hiervoor dient u 35 euro te betalen.
Het bedrag van 35 euro dient gestort op rekeningnummer BE 56 4326 2009 6188 van Natuurpunt Aarschot met vermelding: begeleiding bij wandeling Gamela.

Hoe uitlenen:

  1. Vooraleer schriftelijk in te schrijven informeert U best telefonisch of via mail bij onze contactpersoon Linda Scheerens op tel.nr. 016 56 35 99, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  2. Natuurpunt Aarschot reserveert dan deze periode.
  3. U stuurt het reservatieformulier naar onze contactpersoon minstens 7 dagen voor de afgesproken datum.
  4. Op de afgesproken datum en uur komt u de materiaalkist afhalen in ons educatief lokaal (adres wordt u telefonisch meegedeeld) en tekent u de ontleningsovereenkomst.

Educatieve natuurkoffers voor kleuters zijn verkrijgbaar bij de Uitleendienst van de provincie Vlaams-Brabant.