Wie zijn wij?

Natuurpunt Aarschot is een onafhankelijke natuur- en milieuvereniging die actief is in Aarschot en zijn deelgemeenten. Het is een vereniging die volledig werkt met vrijwilligers, jong en oud, mannen en vrouwen.
Eind november 2016 waren er 447 gezinnen lid van Natuurpunt Aarschot, waarvoor dank.  

Natuurpunt Aarschot is een afdeling van Natuurpunt, dé vereniging voor natuurbehoud en landschapszorg in Vlaanderen. Ontstaan uit de fusie tussen Natuurreservaten vzw en de Wielewaal vzw is Natuurpunt met bijna 100 000 aangesloten gezinnen, duizenden vrijwillige medewerkers en bijna 16 500 hectaren natuurgebied in beheer, meteen ook de belangrijkste vereniging voor natuurbehoud en landschapszorg in Vlaanderen.

Tot haar kerntaken rekent de vereniging natuurbehoud en –beheer, landschapszorg, beleidswerking, natuurbeleving, natuurstudie, vorming en educatie.

Als jij je bijdrage wil leveren tot het natuurbehoud in Vlaanderen, dan kan dat! Je kan je aansluiten bij onze afdeling, je kan lid worden van Natuurpunt en je kan in je dagelijks leven rekening houden met de waarde en kwetsbaarheid van de natuur en het landschap waarin je leeft.